SEPTEMBER 2017:


   Älgjakten i Pjesker-Granuddens Jaktklubb, 2017»
             (Uppdaterad 170917)


2017-09-25

Att få möjlighet till att träffa och ta del livet för hundar vi fött upp är så värdefullt och uppskattat av oss. Igår så hade vi besök av Pine Spits Digger - Digge och hans trevliga och engagerade ägare Fredrik och Maria. Digge är en mycket tilltalande och trevlig hane som för sin ålder är väldigt duktig i jaktskogen. För husse Fredrik sätter av många stunder i jaktskogen med sina hundar och Digge får verkligen förutsättningar till att utvecklas till en duktig jaktkamrat. Det är en mycket harmonisk hane och har en tydlig sk "on-off knapp", i rasbeskrivningen av borderterrier står det om att rasen ska besitta den egenskapen och den förmågan har verkligen Digge.

Digge har under denna sommar deltagit i olika officiella prov/utställning som genomfört BPH, godkänt grytapporteringsprov och fått excellent med ck på utställning. Som uppfödare är det så glädjande när hundarna "håller måttet" i officiella sammanhang och ett litet kvitto blir det ju för oss. Tack Fredrik och Maria för ett, av oss, mycket uppskattat och trevligt besök av er, Digge och Altersundets Puyol.

 

Några bilder på fina Pine Spits Digger - Digge

 


För oss så är det också mycket av tiden som tillägnas skog med jakt som aktivitet. Liz deltagande är, när förmåga finns, av observerande karaktär, Ingemar är den som sköter den aktiva jakten i dagsläget. Framtiden hoppas vi förstås innebär att även Liz återigen kan jaga aktivt. Fina arbeten har hundarna gjort och det blir stunder av stor lycka när vi delar tid med dem i jaktskogen. De berikar verkligen jakten på många sätt. Vår fina Diva har bjudit på många spännande, händelserika och långa drev. Hon visar så vitt vi vet inte intresse för annat än just hare, många släpp har varit i områden där det funnits annat som skulle kunna "stört" bland annat renar men det som vi sett är det inte något som hon tar upp utan hon fokuserar på att finna hararna. Vi ser att det är en tik med mycket stor jaktlust och uthållighet.

 


Att äta och fika ute är liksom lite godare på något sätt.
Frukost, mellanmål, lunch ibland är ryggsäcken välfylld
med olika godsaker att inta vid en sprakande eld.

 

Jakten innebär också att matförråden fylls på, för oss är det stor värde i det man säger "från skog till bord". Att det vi äter från djurriket fått möjlighet till ett liv i naturlig miljö, växa upp med det för arten normala livet. Sen så när man själv tar han om köttet efter skottet vet man ju också att det tas om hand på det sätt man själv värdesätter... Det blir en rikedomskänsla när förråd av mat fylls upp med det som finns i naturen, både från växt- som djurliv.

 

Höstens färger i skogen är något som vi beundrar under våra stunder i naturen.

Stannar man upp finns de så mycket att betrakta.

 


 

 

 

Lite blandat på hundarna..

 


Pine Spits Alliz och Pine Spits Carizma - Moly

 


Pine Spits Alliz och Pine Spits Carizma - Moly

 


Pine Spits Alliz och Pine Spits Carizma - Moly

 


Pine Spits Alliz och Pine Spits Carizma - Moly

 


Pine Spits Alliz och Pine Spits Carizma - Moly

 

 


Knakadalens Taikuu - Scott lyssnar på Diva's drev och försöker övertala oss att det är helt ok
enligt honom att springa iväg och kolla upp vad hon gör...

 


Pine Spits Alliz "... över stock och sten..."

 

 

Pine Spits Alliz

 

Se mera sommarbilder på våra hundar»

 

Vid tillvaratagandet av älgkött så blir det lite uppskattat till hundarna också...

Lördagsgodis...


Diva

 


Knakadalens Taikuu - Scott

 

 


2017-09-17

Igår blev den vuxna tilldelningen fylld för jaktlaget i Pjesker-Granudden, idag skulle de som ville jaga älgkalv och om det går att läsa via denna länk:
Älgjakten i Pjesker-Granuddens Jaktklubb, 2017»

För vår del så valde vi att Diva skulle få sig lite tid att finna hare i jaktskogen. Härlig morgon för jakt och det tog en stund för henne att hitta dofter efter natt/morgon aktiv hare. Tillslut, efter slagarbete, kom så upptag och ett härligt ljungande drev. Spännande som vanligt och vi spanade för att förhoppningsvis åtminstone få se skymten av haren. Efter ett långt drevarbete, med ett längre tappt, så passerade haren så att Liz fick se den och efter kom Diva. Nu kändes det också läge för Ingemar att placera sig så strategiskt som möjligt för att haren skulle passera... Haren valde att skutta där Ingemar stod och Diva fick ett lyckat avslut på ett härligt arbete.

 


Lyckad morgon i harskogen, för Diva och oss.

 

Hösten erbjuder så mycket vackert i naturen som man gärna pyntar upp hemmet med...


... för lite att njuta av när förkylning är här som "objuden" gäst...

 

I fredags så vinkade vi av våra underbara vänner Rolf och Maritza, samt Lina och Pelle. Känslosamt som det alltid är när vi avslutar värdefull tid med dem. Planer finns förstås att träffas, men vi har ju så långt avstånd mellan varandra, de nere i Fröseke och vi här, så tid tillsammans blir inte riktigt i önskad utsträckning.

Vilka härliga dagar vi har haft och så många roliga minnen som vi nu efter dessa dagar med stor tacksamhet bevarar. Dagarna har till stor del varit fyllda med jakt, men tyvärr också förkylning som gett ett ökat behov av vila... främst är det Rolf och Liz som orken varit låg för.

Tack snälla Rolf och Maritza för de fina födelsedagspresenterna som ni gav oss. Presenter som ger guldkant i tillvaron med lyx och kvalité.

Lite bilder på Hux Flux Karolina Korall - Lina och Pine Spits Dingo - Pelle under deras besök hos oss. Dagar då vår flock varit utökad med 2 stycken hundar... har mest märkts när man vill vila, att sängen liksom blivit lite mindre eller så har det varit mer hundar...

 


Pine Spits Alliz och hennes mor, Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


 Pine Spits Alliz, Pine Spits Dingo - Pelle och Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina, som bär sin ålder mycket bra, hon blir ju 10 år i december;
leker med sitt barnbarn Pine Spits Dingo - Pelle.

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


2017-09-11

I helgen var det hundutställning i Drängsmark utanför Skellefteå, som arrangerades av Terrierklubben. Från vår uppfödning deltog Pine Spits Digger - Digge och gjorde så sin debut på officiell hundutställning. Han fick excellent med mycket fin kritik och placerade sig som 2:a i unghundsklassen.

 


Foto: Fredrik Lindfors
Debut på officiell hundutställning, STeK i Skellefteå, excellent och 2:a placering i unghundsklass

 

Foto: Fredrik Lindfors
Dagen efter hundutställningen är Digge på pass med husse under älgjakt.

Grattis från oss till Digge och hans ägare för resultatet denna debut och
stort TACK för att ni hållit oss så väl uppdaterade.

 

 

Vi har även nyligen fått härlig rapportering från en till i D-kullen, Pine Spits Diana - Lisa som bor i Skåne.

 


Foto: Jenny Nilsson

Tack Jenny för ett mycket trevligt samtal med värmande rapportering om Lisa's liv med er.

 

 


2017-09-09

Nu är vi inne i september och jakten har på olika sätt stor prioritering hemma hos oss, till hundarnas stora glädje. Alla våra hundar har på olika sätt gjort stunder i jaktskogen glädjerika och spännande. Diva har denna säsong fått lite högre prioritering då vi vill lära "känna" henne i jaktskogen och jaktsituationer. Det är ju även så att hon också lär känna oss i dessa miljöer. Hon har gett många stunder av jaktglädje och jaktspänning. I veckan så fick Ingemar fälla första haren för henne, efter mycket lyckat slagarbete, upptag och drev. Det är en tik som har stort intresse för hare även efter skottet... Våra bordrar följde hela hennes arbete från bilen, ibland bara med hörseln men de fick se haren komma skuttande och även när husse bidrog med det lyckade avslutet.

 


Nöjda jaktkamrater, Ingemar och Diva

 

Många händelser har förstås vi haft sen förra uppdateringen och denna fick bli med lite fokus på älgjaktsstarten och den första älgjaktsdagen...

Vi har ju efterlängtat besök av våra värdefulla vänner, Rolf Ernstig och Maritza Elofsdotter, som även är ägare av Lina (Hux Flux Karolina Korall) och Pelle (Pine Spits Dingo). Det är 3:e året som vi har glädjen att få besök av dem under älgjaktstider. Så när tid inte tillbringas i jaktskogen så blir det många stunder av lek, bus och umgänge för våra fyrbenta. Alla i flocken är glada över besöket av Lina och Pelle.

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina

 


Pine Spits Dingo - Pelle och Pine Spits Alliz

 


Pine Spits Alliz och Pine Spits Dingo - Pelle har jätte trevlig i deras jaktlekar på varandra

 


Fina Pine Spits Dingo - Pelle