JANUARI 2017:


2017-01-27

I dag är det 1 år sedan vår D-kull föddes, 4 stycken fina härliga valpar efter CIB J FI J(G)CH SE UCH NO UCH FI UCH Markuli's Bronze Bullet "Bronzo" och vår Pine Spits Carizma - Moly. Underbara valpköpare flyttade dessa till, valpköpare som under detta år på olika sätt låtit oss få ta del av deras liv och utveckling. Hanarna i kullen, har vi haft glädje att vid några tillfällen träffa och tillbringa tid med både de och deras ägare.

Alla i kullen har under denna höst/vinter introducerats i jakt och vi har fått mycket lovande rapportering om deras resultat och jaktförmåga. Pine Spits Dingo - Pelle har vi haft glädjen att dela stunder i jaktskogen med, tillsammans med husse Rolf och matte Maritza.

Tack alla ni ägare/familjer till dessa godingar för allt ni erbjuder dem, både vad gäller i vardag som möjligheter till trivsamma stunder i jaktskogen. Vi känner så stor tacksamhet och uppskattar all dialog/rapportering som ni låter oss ta del av.

 

Lägger in några bilder som tidigare publicerats här på hemsidan av dess som 4 veckors valpar.

 

Stort GRATTIS till alla på 1-års dagen till...

 


Pine Spits Donna - Liz Daisy

 


Pine Spits Diana - Lisa

 


Pine Spits Dingo - Pelle

 


Pine Spits Digger - Digge

 

 

Vi har nu under några dagar efterlängtat besök av Hux Flux Karolina Korall - Lina och hennes matte Maritza, en lång resa från Småland där de nu i några dagar finns här hos oss på gården. Både vi och hundarna är förstås mycket glada och tacksamma över att få tillbringa tid med Lina och hennes matte. När Lina kommer på besök så tar hon hand om flocken på samma omvårdande sätt som när hon levde med oss... mycket omsorg och mysiga stunder blir det.

 


Hux Flux Karolina Korall - Lina

 

 


2017-01-13

Första dagarna av det nya året är avklarade med stunder av trevligheter i vänners närvaro. Trettondagsafton firades enligt några års tradition tillsammans med våra underbara grannar i Granudden. Fantastiskt god mat, många skratt och samtal om både det ena och det andra. Uppskattar så att ha de grannar som vi har i vår närhet. När vi bor så pass avskilt som vi gör och inte har så många grannar... två stycken, så är det för oss så värdefullt av vi har de grannar vi har.

Uppskattat och efterlängtat besök har vi även haft av Ingemars son Joakim med familj. Underbara dagar där haft trevligheter inne som ute. Ute har det varit bland annat skoteråkning och fisketur. Vincent är intresserad av fiske och i år hade Jultomten varit så snäll, för i ett av paketen fick han ett eget pimpelspö som naturligtvis invigdes.

 


Alldeles på egen hand fick han till sin lycka denna fisk och mer blev det...

 

 


För Jolin blev det inte fiske men tid ute och skoteråkning, inne så var det ibland stunder av upptäcktsfärd.

 

Tack Joakim och Sofie för ert värdefulla besök dessa dagar, en bra inledning på ett nytt år.

 

 

Vädret har under den senaste tiden verkligen varit mycket... Det har varit dagar då det har varit mycket varmt för årstiden, mycket kallt, mycket blåst, mycket regn och mycket snö. Då vädret varit trivsamt så blir det stunder ute när kylan slår till så myser man gärna inne och håller elden i pannan vid liv. Vissa dagar blir det som att omgivningen ute är svartvit. När det är mulet och solen aldrig tittar fram så ser man inte heller så mycket färger i naturen.

 


Ingemar skottar med traktorn och snö från snöslungan virvlar i den kraftiga blåsten.
Upplever bilden vara i svartvit men det är den inte...

 

... dock inspirerade den färglösa bilden till mer i svartvitt

 

 


Pine Spits Alliz och NO SE UCH Tisalia Ck One - Leo

 


Knakadalens Taikuu - Scott spanar ut på gården, en vanlig aktivitet då han vet att ofta så
kommer skogens djur på besök. Favorit och energihöjande är det förstås när orrarna sitter i björkarna.

 


Pine Spits Carizma - Moly