DECEMBER 2017:


2017-12-28

Nu är julhelgen över för detta år. Vi har haft en fridfull jul med uppskattade besök, god mat och härliga utestunder. Denna jul har varit fylld av jullugn på många sätt, vi har verkligen njutit av dessa dagar där vi haft besök av bland annat Ingemars son Joakim med familj, vilka vi hade glädjen av att få flera dagar tillsammans med. Ett annat uppskattat besök var på juldagen då vi fick trivsamma timmar med Liz bror Dan, hans fru Mona och ett av deras barnbarn Emelie. Det är så mysigt med umgänge helgdagar som dessa, där godsaker som förknippas med jul avsmakas och samtalen berikar. Vi uppskattar så alla vänner och familjemedlemmar som på olika sätt prioriterar tid med oss genom personliga besök eller dessa långa trevliga telefonsamtal. Tack alla ni som ger oss så mycket vänskaplig värme.

Vi trivs ute och även fast Liz har stor nedsatt fysik förmåga så hittar vi ofta olika lösningar för värdefull tid i skog och natur. Dessa dagar har vi, trots stunder av kyla, njutit ute med värmande juleld. Även Joakim med familj trivs med uteaktiviteter så de timmar när dagsljuset är närvarande blir det uppiggande tid ute med olika aktiviteter.

Lite bilder från våra juldagar...

 


När det ljusnade på Julaftonsmorgonen packade vi oss ut för lite julmys i skogen.
Moly och Alliz har placerat sig på skoter för att ha full uppsikt över godsakerna som är på väg
att sättas fram.

 


Lite av julens godsaker dukades upp och avnjöts vid värmande eld.

 


Vi hade runt 20 minusgrader, så visst uppskattade Moly att sitta i husses knä och värma sig.

 


Många år har vi jagat hare en stund på julafton, men i år var det dels för svårt för Diva att
komma sig fram i den djupa snön och dessutom var det ju rätt så kallt.

 


Tomten hade lämnat en julklapp på våra jaktmarker till Ingemar, för Tomten vet nog
vid det här laget att vi gärna är ute en stund på julafton.

 


Julklappspappret går upp i rök...

 


Scott trivs när vi tar en tur med skotern och han får åka med matte.
Lydig som han är, så får han vara lös när vi eldade och fikade.

 


På eftermiddagen satt Tomten en stund hos oss...

 


 

Juldagen fick vi efterlängtat besök av Joakim, Sofie, Vincent och Jolin.

 


Vincent äter med stor aptit julmaten

 


Jolin provar en julklapp, en riktigt bra mugg (från Light My Fire) för dryck vid utevistelse.

 


Julmaten njöts av vid flera tillfällen.

 


Årets köttbullar (av älgfärs) var en uppskattad del av julbordet.

 


Skotertur med fika vid värmande eld, Vincent, Sofie och Jolin, har
sällskap av Oskar och Moly som säkert hoppas på en liten smakbit.

 


 

Vi vill tacka alla ni, våra underbara valpköpare, som skickat så många fina julhälsningar
och bilder på hundar från vår uppfödning. Berikande och för oss så uppskattat.
Vi kommer att publicera bilder från julhälsningarna vid senare tillfälle.

 

Nu har vi bara dagar kvar av detta år och snart ett nytt år att fylla med trevligheter.

Vi önskar er besökare på hemsidan en gott slut

och ett riktigt Gott Nytt 2018

 

 

 


2017-12-21

Idag är det 8 år sedan A-kullen föddes. Stort GRATTIS till vår Pine Spits Alliz och alla hennes kullsyskon.

Alliz behöll vi ur denna kull och är i våra ögon ett fantastisk tik på många sätt. Utseendemässigt så har hon tilltalat flera domare i samband med officiella hundutställningar. Alliz har BIM-placeringar med CERT och CACIB, både i Sverige och Norge. I jakt är hon verkligen mångsidig med delaktighet i lyckade avslut på älg, hare och skogsfågel. Vi, liksom de som delat jaktstunder med oss, har fått ta del av hennes enorma framfart i jaktskogen. Hon har ett stort och intensivt sök, ser man på displayen på handenheten till hundpejlen så kan man många gånger tro att de är en stövare som är släppt för jakt. Alliz driver med skall och har väldigt tätt skall vid synkontakt på viltet hon driver. Jaktstunder med henne är ofta händelserika och spännande. Utöver det så är det en mycket samarbetsvillig hund med härlig lydnad under jakt. Det vi ser som en egenskap som ligger lite på minussidan, är att hon är lite för intensiv och närgången när det gäller jakt under jord. Det där "förståndet" som vi vill se i samband med grytjakt har hon inte i önskad utsträckning, vilket också innebär att hon inte är den vi släpper för jakt under jord i första hand...

I vår vardag så är Alliz en balanserad hund som är mycket miljötrygg. Att matte är viktig är något hon på olika sätt ofta, nästan jämt, visar.

Så...


 

I fredags, den 15 december, så var det begravning efter Liz mamma. En dag där sorg och saknad var närvarande i stor utsträckning. Att efter begravningen få en stund tillsammans med bland annat några av syskonbarnen (även "bonus-syskonbarn) är något vi sätter stort värde på. En samvaro som fyllde upp det inre med skön värmande känsla. Ett stort TACK till er som vi tillbringade denna stund efter begravningen med.

 

   
En del av den dekoreringen i samband med begravningen

 

Vårt varma tack till alla ni som under denna tid genom telegram, minnesgåvor till fonder och som i övrigt visat omsorg och omtanke med anledning av Liz mammas bortgång och begravning. Så värdefullt och uppskattat, det lindrar och sorgen blir så mycket lättare när den delas av goda vänners/familjs omsorg.

 


 

Avslutar med att önska er alla våra vänner en riktigt

God Jul

Njut av helgdagarna och varandra, packa bort stress och allt för höga krav ersätt det med tacksamhet över samvaro med nära och kära.

 


2017-12-13

Trevlig Lucia önskar vi med vår "lusse-katt" Tea

 

 

 


2017-12-08

Denna månad är underbar på många sätt, ta sig tid till att julmysa i julig miljö. Inomhus så har man själv påverkat medans utomhus så hjälper naturen till på sitt sätt, med snö och kyla som ger omgivningen och naturen en egen form av julkänsla.

Tyvärr så är livet inte bara trevligheter... En god och glad vän har alldeles för tidigt fått lämna oss. Återigen så påminns vi om sorgens smärta, om att ta vara på det värdefulla i livet. För oss är våra vänner en värdefull del i livet och något som vi känner stor tacksamhet för.

 

Dessa små Jultomtar blev jag väldigt glad för när jag fick för några år sedan av den vän som nu lämnat oss.
Nu har dom i dessa dagar fått ännu större känslomässig betydelse
och ljusen tänds ofta med tacksamhet för vänskap och förstås sorgens känslor.
Vår fina vän som spridit så mycket glädje och skratt, har nu fått sin vila,
all medkänsla från oss till hennes närmaste anhöriga.

 


 

Detta år liksom tidigare år väljer vi att ge en gåva till välgörande ändamål, i stället för att som vi tidigare gjort köpa olika julgåvor till vår släkt och våra vänner. För tar vi den beräknade summan till en insättning, så känns vi bidra med något som kommer mer utsatta människor i vårt samhälle till nytta, kan både vara de människor som lever i en svår livssituation, som bidrag till forskningssyfte som kan förändra, i vårt fall cancerfonder.

All reklam leder ofta inför jul till alldeles för många inköp, som många gånger kan avstås. När vi bestämde oss för några år sedan att minska inköpen inför jul och i stället lämna gåva, känner vi att vi förhoppningsvis är en liten del i en stor förändring. Känslan när man lämnat ett bidrag är härlig, prova ska ni se...

Så ni alla våra vänner det är vår julgåva till er, att ni är en del i den insättning vi gör under denna månad. Hoppas ni uppskattar den, vi tror det.

 


 

I tisdags (171205) fick Ingemar en annorlunda upplevelse, han fick möjlighet att betrakta och filma den varg som under senaste tiden funnits på våra jaktmarker och angränsande jaktmarker.

Filmen han publicerade han på Facebook och det inlägget kom Piteå Tidningen till känna, så han blev uppringt för en intervju. Här är en länk till Piteå Tidningens intervju med honom:

Piteå Tidningen: Ingemar om mötet med vargen»

 

Vi önskar er, våra besökare på hemsidan, en trevlig 2:a advents helg.

 


2017-12-05

Uppdateringarna på denna hemsida har de senaste månaderna inte varit i samma omfattning som tidigare år. När resurserna inte riktigt finns så blir bland annat vår hemsida mindre prioriterad...

Här är dock lite om livet för oss sen förra uppdateringen.

Vi har ju tyvärr drabbats av familjeförlust då Liz mamma lämnade oss förra månaden, många stunder är sorgen närvarande och saknaden smärtsam. Att det går mot jul är också känslomässigt, då hon genom åren varit en del av vårt julfirande. Både inför julen som att dela julen med oss. Tack igen alla ni värdefulla vänner som på olika sätt visat ert deltagande och stöd genom besök, telefonsamtal och i den digitala världen skrivit så mycket fint och omtänksamt. Allt detta gör skillnad, det värmer i hjärtat och lindrar sorgen.

 


Inomhusmiljön har förändrats och julen har fått komma fram.

Vi har en underbar svägerska, Margret som är sambo med Ingemars bror Tore.
Hon har till vår stora glädje bakat och gett oss en hel del godsaker som hör julen till,
så uppskattat på många sätt, både av oss och våra besökare.
Tack Margret du är fantastisk.

 


Även utomhus så finns ett och annat som hör julen till och julkänslan förstärks av snön som ligger vit i omgivningen.

 


 

När vintern nu har kommit så blir det begränsningar när det gäller jaktstunder, vi har haft dagar med allt för kallt och sen så har snön kommit i den mängd att den också begränsar... för en borderterrier är det inte möjligt längre att få något "tryck" i drevet. Även Diva får kämpa på med att ta sig fram. Vi har haft några härliga jaktstunder i skogen men fortsätter det som nu så har vi kanske inte så mycket mer jakt att se fram emot denna säsong. Förhoppningsvis så sätter sig snön och utan att bli för skarp, bär för jakt.

Den varg som uppehållit sig både på våra jaktmarker som angränsande verkar nu har förflyttat sig lite länger bort. För det är inte en trevlig tanke att släppa hundar för jakt när vi har haft en varg som en del av djurinslaget på jaktmarkerna. Så även det har påverkat jaktstunderna. Länge har han nu hållit till här och tanken finns ju om han trivs så bra att hans stannar...

 


Husse och Diva är på ingång.

 


Diva har gett flera stunder av spänning när hon fått upp haren och börjat driva.

Vissa släpp har det varit hackiga drev och många tappt medans andra släpp
har haft bra flyt med långa, spännande och händelserika drev.
Där harens försök att skaka av sig sin förföljare och listighet innebär att
man många gånger väljer "fel" pass.

Men det är ju också det som är lite av jaktens sk "tjusning"...
man vet aldrig hur jaktsvängen blir, ingenting är förutsägbart.

 


När vi har kyliga dagar så tillbringar Tea mycket tid vilandes på fönsterbrädan och njuter av värmen från elementen.

 


 

Denna helg, första advent, så har vi haft glädjen fira den med besök av Ingemars son Joakim, hans sambo Sofie med barnen Vincent och Jolin. Värdefullt på många sätt att få tillbringa tid tillsammans. En och annan stund blev det ute med olika aktiviteter.

 


Vincent

 


Jolin

 


Jolin njuter av en tur i pulkan.

 


Vissa dagar har varit så kyliga att hundarna knappt gått ut för att uträtta sina "behov". När då temperaturen blir mildare
så är stunderna ute uppskattade och det blir en hel del lekstunder med fart och lekfull närkamp.
Här är det lekfull närkämp mellan Scott, Moly och Alliz

 

Under Joakims besök så blev det en och annan tur på skotrarna...


Ingemar

 


Joakim

 


Joakim och Ingemar beger sig iväg på en liten skotertur.

 


Vincent snöbusar.

 


Joakim och Sofies cockerspaniel Oskar trivs i vår flock där han gärna deltar i lekstunderna ute.
Här har han och Diva fullfart.

 


Sen tillbringar våra hundar gärna tid i närhet av Vincent och Jolin.
Leo verkar tycka att det är lika intressant på telefonskärmen som Vincent.

 


 


I helgen har vi haft uppskattat besök av Anna-Lena och Stina Grufvisare.
Det har genom åren blivit en tradition med ett besök av dem under jultiden.
Besök där samtalsämnena är många och likaså blir det många goda skratt,
precis som det ska vara när man umgås med goda vänner.
Stort TACK för det trevliga besöket och presenterna.

 


Grattis Lina

Idag den 5:e december, är det 10 år sedan det föddes en kull ädelstenar som hos kennel Hux Flux, Korall-kullen. En av tikarna flyttade till oss, Hux Flux Karolina Korall - Lina.

En fantastisk tik som vi haft glädjen att dela flera år med och hon är även mamma till 3 av våra kullar, A-kullen, B-kullen och C-kullen.

När vi fattade beslut om att minska flocken kom vi i kontakt med Rolf och Maritza, med dem bor nu Lina och lever ett härligt liv tillsammans med sitt barnbarn Pine Spits Dingo - Pelle.

Att placera om Lina var fruktansvärt och smärtsamt men vad vi då inte visste var att vårt liv skulle berikas med nya goda vänner. Idag har vi så nära kontakt med hennes nya ägare och får många gånger dela dagar med henne och Pelle, trots att det är många mils resa oss emellan.

Stort GRATTIS till Hux Flux Karolina Korall - Lina och alla hennes syskon på deras 10-års dag.

Tack Marie för att just vi fick bli hennes ägare och tack för all uppskattad dialog vi haft under alla dessa år. Under denna sommar fick vi ju även ett överraskande och mycket uppskattat besök av Marie och hennes dotter Klara.

Stort TACK till Rolf och Maritza som ger Lina ett fantastisk hem och oss en värdefull vänskap.

 

Bilder från Lina's besök hos oss denna höst i samband med att husse Rolf delade dagar med oss under älgjakten.

Lina bär sin ålder mycket väl och hösten besök gav oss värdefull tid med henne.


 

 


 

Nu hoppas vi att ni våra besökare på hemsidan njuter av den tid som vi nu har framför oss, hitta lugnet och släpp stressen för julen kommer oavsett...

Vi har gjort många förändringar och prioriterar idag livet och vardagen på ett helt annat sätt. Försöker njuta av livet och släppa lite av stress och förväntningar som ofta är skapade utifrån, för oss av fel "anledning". Att hitta en balans och harmoni, ta vara på stunder i livet som berikar, det sätter vi mera fokus på än tidigare.