Lite av det som hände 2011 för våran del:


Vackra och strålande vinterdagar bjöd årets början på.

 

 

Vår-vintern så tillbringar vi gärna dagarna ute när vädret är så här underbart...

 

 

Ibland blir det lite trångt på skotern...

 

.

Alliz tyckte att fiskarna var hennes.

 

Leo och Lina njuter vilpåsen. Varmt och skönt.

 

Nova på spaning.

 

Tea håller oss gärna sällskap...

... när hon inte sitter i björken och spanar på fåglar

 

Alliz älskar tid utomhus med...

 

lekar och spring...

 

Alliz och husse. Är det kärlek, eller?

Besök av Pine Spits Amoz en härlig vinterdag i mars.

 

Lina med sina barn, Pine Spits Amoz och Pine Spits Alliz

 

 

Tea har fyllt 3-år och hon (vi) fick dessa fina bilder med gratulationshälsning från hennes uppfödare Catharina Petersén. Bilderna är på hennes mamma Puma och hennes syster S* Altaicas Panthera. Läs mer om S* Altaicas»

Tack Catharina för bilderna och gratulationerna!

Tea, S* Altaicas Cheetah

Tea följer med Liz till Långviken för arbete, och vi besöker Tea's uppfödare Catharina och Lars med familj, S* Altaicas. Alltid så trevligt att träffa er och tiden springer iväg. Även Tea hade jätte trevligt, så trevligt att hon inte alls var sugen på att åka hem när det var dags. Tack familjen Petersén för allt trevligt och nybakat denna kväll. Här är lite bilder från kvällen...Tack Catharina för bilderna.

 

 

 

Scott:

I början av november så utökades våran hundflock av en ny medlem, Knakadalens Taikuu som vi kallar Scott. En helt underbar finsk spets valp som under årets sista månader gett oss massor av glädje. Ska bli så spännande att se vad denna kille kommer att tillföra oss i jaktskogen och som flockmedlem här på gården.

 

 

 

Våran A-kull:

Har under året gett oss mycket glädje...

Pine Spits Amoz klarade gk grytkaraktär och har även visat mycket goda jaktegenskaper i praktisk jakt

Pine Spits Alliz bor ju hos oss och hon har på utställning fått både CERT, CACIB, BIM och BT-placeringar. Hon har dessutom under hösten visat en otrolig förmåga vad gäller jakt.

Pine Spits Agnez, en helt bedårande och jätte trevligtik som vi fick glädjen att träffa under sommaren. Ser riktigt bra ut och hon och Alliz passade på att busa lite. Agnez som kallas Banta lever ett härligt liv tillsammans med husse och matte i Mosjoen i Norge. Känslan som spred sig inom Liz när hon efter så lång tid äntligen fick möta Banta var enorm...

Pine Spits Azta debuterade under året i Lydnadsklass 1. Resultatet var otroligt... ekipaget fick 181 poäng och ett 1:a pris...

... totalt har hon klarat av två 1:a pris i lydnadsklass 1 och hon har blivit en riktigt snygg tjej som visat att även hon har jaktlust. Dessutom så väntar hon valpar som beräknas födas i mitten på februari.

Pine Spits Alfonz har vi sett arbeta superbra i konstgrytet och har blivit utställd en gång i Sundsvall med CERT och BH-3! Vilken debut!


Pine Spits Alfonz med husse Erik

Pine Spits Alva har under året fått Excellent på utställning och till vår stora glädje så blev hon SE VCH under hösten. Även hon har visat mycket god kapacitet i jaktskogen.


SE VCH Pine Spits Alva - Zilla, foto: Lena o Mikael Boholm

När man ser vilka prestationer A-kullen visat på olika sätt så känner vi en stort tacksamhet till alla ägarna som gett hundarna sådana möjligheter och dessutom vid flera tillfällen gett oss möjlighet att umgås och se dessa underbara hundar.

 

 

Våran B-kull:

Vi parar Lina med Leo och hennes mage växer och hon är mindre aktiv nu, tillbringar gärna tiden i viloläge.

 

 

Den 17:e april så föder Lina 6 välskapta, pigga och underbara valpar. Två stycken hannar och 4 stycken tikar och födslovikter mellan 220 och 245 gram. Ena hannen och två av tikarna är blå... upprepar sig något? Förra kullen var antal, fördelning och färg exakt likadant. Lina gjorde igen en imponerande valpning och sköter de små med mycket stor kärlek och omsorg.

Kullens valpar fick namnen: Birk, Bozz, Bezzie, Bianca, Bibbi och Brittiz.

Tre flyttade till Norge, Harstad och utanför Narvik, en till Sundsvall, en till Stockholm och en till Drängsmark, Skellefteå. Birk som flyttade till Drängsmark är den enda vi har haft glädjen att träffa vid flera tillfällen... Bibbi som kallas Fixa fick vi träffa under sommaren och Bozz som kallas Ozzy fick Liz glädjen att träffa i juli och oktober i Sundsvall. Så under detta år hoppas vi att möjligheter finns att på något sätt få träffa dessa valpar/hundar.

Vi är så tacksamma över all rapportering vi får om dessa små och även att ni som ägare på olika sätt tillför dem så många trevligheter och möjligheter.

 Alliz gav dessa valpar mycket tid bestående av lek, kärlek och uppfostran.


Pine Spits Birk

Pine Spits Bianca, fick vi glädjen att behålla några veckor extra då hennes
nya ägare, Sandra och Sean, Kennel Tisalia, hade en inbokad semester...
Kennel Tisalia är Leo's uppfödare...

Utställning:

Under förra året så var det Alliz av våra hundar som deltog på flest utställningar, resultatet blev bl a Cert, Cacib, BIM och BT-placeringar... vilket vi är jätte nöjda över.

Leo utökade med ett Norskt Utställningschampionat.

Lina tog det lite tid för att återhämta sig efter valparna och när vi ställde henne så var säsongen här uppe i stort sett över... vid utställningen i Sundsvall i oktober så stod hon kvar som 5:e tik i BT-konkurrensen, på 4:e placering stod Alliz.

 

 

Besök hos oss, semester och fiske:

Tillsammans med Tore och Margret gjorde vi en tripp med husvagnen till Norge, Borlänge och Tynderö (utanför Sundsvall). Semesterdagarna med Tore och Margret har varit alldeles underbara och händelserika. Med på denna resa var även Pine Spits Bianca som i Borlänge skulle bli hämtad av hennes nya familj.


I Saltströmmen, Norge

I Norge så åkte vi även förbi Mosjoen och fick äntligen möjlighet att träffa Pine Spits Agnez - Banta och hennes trevliga ägare.

 


 

När vi var tillbaka i Sverige så gick resan till Bältarbo utan för Borlänge. Där fick vi några underbara dagar tillsammans med Annelie Göthesson och Mats Steinholthz, Kennel Kutbo.

På vägen hem så stannade vi en natt hos Ingemars och Tores syster Ewa som bor i Tynderö, utanför Timrå. Där njöt vi av den vackra omgivningen, jätte god mat och trevliga samtal.

 

Vi fick även glädjen att träffa Pine Spits Bozz, Ozzy, vars husse och matte kom och tittade förbi. Vilken härlig liten han valp vi fick träffa, sen så har han ju så trevliga ägare också. Super kul och vi är så glada att ni tog er tid och besväret för att ge oss möjlighet till ett möte. Ozzy var nog gladast över att få träffa Alliz och Leo...

Stort TACK till:

Margret och Tore som varit med oss under våran semester.

Ingjerd och Olé i Mosjøen, för underbart möte med er och Banta.

Åsa och Lars Hillman, Kennel Akimbo's, för umgänget och de trevliga stunderna i Trondheim.

Annelie Göthesson och Mats Steinholtz, Kennel Kutbo, för dagarna och trevligheterna hemma hos och med er.

Ewa och Thomas för att vi fick komma och vara tillsammans med er i erat paradis.

Kristin och Mikael Nystedt som gjorde det möjligt för oss att träffa Pine Spits Bozz.

Sig-Britt för att du skötte om Tea åt oss dessa dagar.

 

I slutet på juli så tog vi husvagnen, hundarna och katten för några dagars fiskande i Riebnes, tillsammans med Tore och Margret.

 

 

 

Här på gården så har vi haft många trevliga besök under året, vänner och släkt som tillbringat dagar här tillsammans med oss. Vi har bla haft glädjen av besök från Jessica och Morgan Berg, Kennel Jexmo, både sommar- och vintertid.

 

Jakt:

Hundarna är en viktig del i vårat liv och mycket av våran fritid delar vi med dem på olika sätt. Jakten är ett annat stort intresse och under jaktsäsongen så används nästan all tid vi kan till jakt och livet runt detta. Vi anser att för att få en bra jakthund, så ska hunden ges möjlighet till många jaktturer. Denna höst har vi fått ta glädje av våra hundar olika förmågor och utveckling i jaktsammanhang.

Nova har denna höst fungerat enormt bra och har vi nästan alla tillfällen fått upp hare och även haft bra drevtider.

Våra terriers använder vi också till jakt, både under- och ovan jord. Mest blir det som kortdrivare ovan jord då de flesta av våra aktiva gryt inte, enligt oss, är lämpliga för jakt... Alla tre driver med skall och har verkligen fattat tycker för hare.

Leo har vid grytjakt visat oss vilken förmåga han besitter vad gäller mod, skärpa och även förstånd. Han jobbar med bra tryck utan att vara "dumdristig", sitt sunda förnuft visar han upp vid olika jaktsituationer och är en fröjd att dela jakt dagarna med.

Lina och Alliz har ovan jord ett stort sök vilket lett till att de, särskilt Alliz, ofta kommit i kontakt med vilt. Inte alltid det vi önskat jaga... tex älg efter avslutad älgjakt... Alliz har visat oss en mångsidighet och arbetsvilja som gör att vi ser fram emot nästa höst...

Läs om Älgjakten 2011»

 

Lite blandade bilder från jakten året 2011:

Alliz jobbade väldigt intensivt med denna hare.


En trevlig och minnesvärd jakt helg med Britta och P-O Lindgren,

samt deras hundar Ruff och Urax.

Rävjakten gick riktigt bra och vi fick också en av dagarna raskt ändra lite planer när vi skulle på promenad... vi hittade färska rävspår som ledde in under en lada och vi såg inte färska utgångsspår. Dessutom så visade Leo helt tydligt att det var något väldigt intressant där. Raskt gick Ingemar hem med Lina och Nova, Lina löper och vi vill inte i dagsläget utsätta henne för ev risker i samband med jakt på räv. Vår jaktutrustning hämtades och sen så släppte vi Leo, riktigt livat var det periodvis och även Alliz visade otroligt god förmåga. Tillslut kom räven ut och Liz fick skjuta den. Vi var väldigt nöjda med båda hundarnas arbete, även hundarna verkade mycket nöjda.

 

 

Julaftonsmorgonen var vi ute för lite harjakt, lite av en tradition. Det är en
speciell känsla att sitta i skogen en vintermorgon och möta dagen, denna
dag julafton. Vid elden avnjöts lite av julens godsaker.

Att sen åka hem och fortsätta fira julen är en av livets rikedomar.


 

Detta år har varit händelserikt och innehållit för oss många trevliga minnen att vårda.

Alla roliga stunder som vi under året delat med Tore och Margret och ett STORT TACK,
för allt ni på olika sätt tillfört både oss och hundarna.

Våran släkt och våra vänner som under detta år, delat vår glädje över trevliga händelser i livet
 och även funnits där när det varit mindre trevliga saker som hänt, ni är för oss så viktiga.

Alla ni våra underbara valp köpare som på olika sätt ger dessa hundar ett underbart och händelserikt liv.
Att ni även deltagit på olika aktiviteter där vi närvarat så att vi kunnat ta del i hundarnas olika resultat.
En del av er har också hälsat på hos oss på gården där vi fått möjlighet till umgänge både med er och hundarna.
Andra har vi kunnat träffa under olika resor och dagsturer.

 

Liz och Ingemar