f


  Lite av det som hände 2010 för våran del:


 

Lina's valpar var naturligtvis det som de första månaderna av förra året kretsade runt. Lina var till denna kull en helt suverän mor på alla sätt. När det så var dags för dem att flytta till sina ägare var avskeden inte helt utan tårar. Fastän alla fick så bra hem så blev ju också det ett tomrum efter dem.

Läs mer om Pine Spits A-kull»

 

 

Kvar hos oss blev Pine Spits Alliz

 

 


 

Under vårvintern föddes på gården några lamm, även dessa fick mycket uppmärksamhet och var ju helt bedårande.

 

 


I mars fick Liz delta när Kennel En'Båårdiz J-kull föddes, en möjlighet som självklart blev något som prioriterades. Valpningen kom inte riktigt ingång som planerat och Djursjukhuset fick uppsökas. På hemresan fanns det 3 små nya underverk med i bilen.

 

 

En Båårdiz Jizza, Jepzon & Jojk

Tyvärr så lämnade deras mor sina ägare alltför tidigt senare under året.

 


 

Vårvintern så tillbringades många timmar ute i vårsolen tillsammans med goda vänner, där vi fiskade, grillade och njöt av den varma solen.

Helt underbar tid på året och sen hade vi ju glädjen av så många besök här, hundarna fick också många trevliga stunder med andra hundar, under påskhelgen var hade det sammanlagt 19 olika hundar här på gården... snacka om hundliv!

 

Pine Spits Alfonz och Alliz tar sig en behövlig sovstund mellan lekstunderna...

 


I slutet av våren fick vi möjlighet att följa upp valparna ur A-kullen, dels genom en valpträff i Långviken, och när vi besökte eller fick besök av dessa små.


Under våren så drar även olika hundaktiviteter igång. Utställningar och grytträning.


Grytträningar:

När vi har haft möjlighet så har vi deltagit i grytträningarna som var under 2010. Det var också jätte kul att vi också fick träffa några av A-kullens valpar där.

 

Pine Spits Alliz tränar i Drängsmark

 

I början av juni så var det Grytträningsläger i Fällfors. Ett stort tack till er alla som på olika sätt bidrog till ännu en trevlig och lärorik helg i Fällfors. Samt att vi fick glädjen att se hur Pine Spits Amoz och Alva - Zilla tog sig an rävskinn och tunnlar.

Se biler från lägret»

 


Utställningar:

Det har varit varierande resultat på förra årets utställningar.

 

Årets Border i Arboga besöktes i maj och där deltog Leo, Lina o Alliz. Vilken helg! Vi bodde i en stuga på Herrfallet tillsammans med Disa, Anna-Lena, Stina och 9 stycken borderterrier. De angränsande stugorna beboddes av gamla och nya vänner. Många skratt blev det, både vid stugorna och vid ringside.

I ringarna så sågs massor av kanonsnygga bordrar under lördagen, det var ju 207 borderterrier som var anmälda. Resultat mässigt så blev Alliz 2:a i valpklass 4-6, Lina stod kvar länge i konkurrensen men blev inte placerad och lika så Leo. Alla tre fick bra kritik och skötte sig jätte bra trots att det var en mycket varm dag. Leo deltog även i Kennel Gibas Avelsgrupp. Det var super att få möjlighet att se Leo's pappa Diezel live, han bor ju i Skåne så det är ju en bit...

Lina's kullsyster Klara deltog också på Årets Border. Dessa två tikar har mycket gemensamt både i sätt och utseende. Här är lite bildbevis...

Hux Flux Karolina Korall och Klara Korall

 

Stort TACK till alla er som Liz fick möjlighet att träffa, lära känna och umgås med denna helg.

 

Sammanfattningsvis:

Så fick Alliz tre BIR-valp placeringar under sommaren, på SKK's utställningar i Gällivare och Piteå samt på Norrlandsbordern. Helt otroligt och super kul!

Lina's bästa resultat var Gällivare SKK, där hon blev BT-2 med R-Cacib.

Leo hade största framgångarna, BIM och BIR placeringar, med 2 CERT, 1 CACIB. När han blev BIR så fick han sitt 3:e CERT och blev då SE UCH, vilken känsla! Vi är så glada och otroligt tacksamma för att Leni, Kennel Hellas kunde visa honom åt oss. Vi arbetade båda två så ingen av oss hade möjlighet att delta och visa honom.

 

BIM CERT Fugato's Do Re Mina & BIR, CERT, SE UCH Tisalia CK One, Leo

Fotograf: Anna-Karin Jiderlund, Kennel Crazy Train

 

 

Ur A-kullen så visades några övriga av valparna i valplklass under sommaren med bl a

Pine Spits Alva med två BIS-2 placeringar, dels på Fävikens Game Fair och i Bureå. Dessutom blev hon gk i anlagsklass viltspår på sin 10-månaders dag!

Pine Spits Amoz BIM (BIR fick Alliz)

Pine Spits Azta med BIS-3 placering.


Pine Spits Alva - Zilla och Azta var på besök under sommaren

Tre systrar som hann med en hel del trevlig umgänge under denna dag!

Pine Spits Azta, Alliz och Alva - Zilla

 


Även denna sommar har vi haft glädjen av att Tore och Margret, våra "husvagnssvalor" tillbringat dagar här med oss.

 

 

Många trevliga stunder har vi haft tillsammans med dem och även er andra som besökte oss under sommaren. Att få möjlighet att dela sommaren med Tore och Margret är något som är mycket uppskattat av oss. Visst har vi börjat få "vissa" rutiner efter våra somrar tillsammans men varje sommar så har det blivit en och annan ny upplevelse och projekt. Förra sommaren ledde bl a till att vi fick en riktigt fin båt och trivsel brygga.

 

 

Tack Tore och Margret för allt,
som ni på olika sätt tillför oss och hundarna.
Ni är otroliga!

 


 

En stor sorg för oss inträffade i augusti då Zeb blev så sjuk att han avled.

 

 

Vi tackar er alla som på olika sätt visade ert stöd och deltagande när vi inte längre fick ha Zeb här hos oss.

Vi har så många trevliga minnen av honom. Ni som på ett eller annat sätt träffade honom, vet också vilken otroligt trevlig kille det var. Han ville alltid delta i allt med stor glädje, och vare sig det gällde små barn eller valpar så var han gärna med och tog hand om dem. När Lina fick sin kull så var det en självklarhet för honom att umgås med de små.

Att han var så sjuk kunde vi inte se förrän de sista dagarna och det är ju så med hundar.

Under höstens älgjakt så ville inte den vanliga glädjen infinna sig. För Ingmar så var det tungt att inte dela jaktdagarna med sin jaktkamrat Zeb. För mig så var saknaden också stor, och jag hade så gärna upplevt dagar med honom då det var första hösten för mig med eget vapen.

Att vara tacksam över de år vi fick är så svårt, när vi sörjer så de år vi hade hoppats på.

Vi ska njuta av den tid som vi har här och nu, det är så fort som allting förändras.

 

Vi saknar honom så.

/Liz

Läs mer om Zeb»

 


 

Jakthösten 2010 var som sagt första hösten för Liz med eget vapen. Tidigare år har Liz deltagit under många jaktdagar, men det som varit annorlunda nu, var ju naturligtvis att jaga med eget vapen och kunna åka ut själv och jaga. För oss är jakten en viktig tid under året och tar upp en stor del av våran fritid.

 

Denna höst har för Nova inneburit harjakt och för våra borderterrier har det i huvudsak varit jakt på hare och eftersök på räv. Alliz har vi lagt stort fokus kring jaktlydnad och miljöträning i skogen. Både hon och Lina är två tikar med bra sökförmåga och vi hoppas att Alliz fortsätter att utvecklas utifrån det hon presterat denna höst/vinter.

 


 

I december fyllde valparna i A-kullen 1 år. Tiden från deras födelse tills årsdagen har verkligen gått fort och vi är så glada över de hem och liv som valparna har idag. Alla har engagerade ägare som verkligen tillför dem ett aktivt liv. Några får vi möjlighet att träffa ofta och Agnez har vi inte träffat sen hon flyttade... men vissa planer finns att vi även snart ska få se henne.

 

 

Vi vill tacka alla våra valpköpare för det gångna året, allt ni gör för att valparna

ska få ett kärleksfullt och aktivt liv tillsammans med er.

Att vi får så många trevliga rapporter runt deras vardag och utveckling.

Vi hoppas på många möjligheter till att vi får se och ta del i deras

liv under 2011 också.

 


Vi tackar:
Alla som på olika sätt gett oss stunder av glädje under 2010, här på gården och er som vi mött under andra tillfällen, alla ni våra goda vänner som finns för oss.
Ni som helhjärtat delat våra stunder av glädje och sorg under 2010.
Lena och Mikael Boholm för allt ni tillfört under 2010.

 

Liz och Ingemar