Kallas: Tea

Heter: S* Altaicas Cheetah

Regnr: (S) SVERAK RX 243327

Född. 2008-03-03

Far: GIP S*Busungarnas Varlhona Manjari (S) SVERAK RX 228388

Mor: IC Puma (S) SVERAK RX 217185


Klick here to read an english summary

"Tea" är en helt underbar katt av rasen Sibirisk katt. Social, snäll, läraktig och intelligent.

Då det finns allergi hos Liz så har det inte varit tanke på någon katt här på gården... Den Sibiriska katten har visat sig vara ett alternativ vid allergi, men detta är ju väldigt individuellt både hos människa och den katt man möter. Många uppfödare av Sibirisk katt ger möjlighet till besök för att se om man kan klara av den rasen fast man reagerar allergiskt på andra katter. Liz besökte en uppfödare och när det gick bra och inga allergiska reaktioner gav sig till känna så blev det i sin tur att "Tea" blev en del av vårat liv.

Första gången vi träffade "Tea" så var det mycket spännande att eventuellt träffa den första katt som Liz skulle kunna leva med och numera lever med. Tack Familjen Petersen, S*Altaicas, att ni kunde tänka er att Tea skulle leva här med oss i Tallnäs.

Tea's föräldrar och släktingar är flera högt meriterade på utställning. Tyvärr så har vi aldrig deltagit med våran fina Tea på kattutställning... för i våra ögon representerar hon den sibiriska katten både i utseende och sätt. Så visst hade det varit trevligt att ha en formell bedömning på henne.

Hur är då "Tea"? En väldigt kärvänlig, trygg, social och snäll katt som finner sig i det mesta vi gör. Hon fick en massa nya djur att vänja sig med här hos oss och vissa av dem har hon blivit nära vän med, Leo. Vilket inte direkt var väntat, då Leo första tiden mer såg henne som ett jaktbyte än en kompis. Enligt oss så är Tea unik, och att få möjlighet att leva med henne är vi otroligt tacksamma över.

Att följa med oss på resor och dagliga äventyr är mycket uppskattat, då det för henne alltid varit en glädje att utforska nya miljöer och delta i det vi övriga gör. Husvagnsliv, fisketurer, även jaktsvängar och övriga aktiviteter här på gården är hon alltid redo att delta i. Egentid på gården har hon och då gör hon en insats som är beundransvärd när det gäller bekämpning av råttor... tyvärr så är jaktintresset så stort att även andra mindre djur möter sitt öde när hon jagar.

 

Foto: Catharina Petersen, S*Altaicas

 

 

 

"Tea" is a wonderful Sibirian Cat. Social, kind, willing to learn and intelligent.

When Liz is allegic to cats there have never been a thought of getting a cat... The Sibirian Cat can be an alternativ for allegicals, but this is very individual both for the actual person and the cat you meet. Liz got the possibility to spend time and se if there was any allegic reaktion with Ylva Lindbergs, S*Sibirs, Sibirian Cats.

When there was no reaktion, it lead to that Tea now belongs to us. Thanks to the family Petersen, S*Altaicas, that we got the possibility to have Tea as a member of our family.

 

Topp»