Kallas: SCOTT

Heter: Knakadalens Taikuu

Regnr: S55035/2011

dd: 2011-09-15

Far: SE JCH SE UCH Häggingåsens Ymer S22535/2008 

Mor: SE JCH SE UCH Knakadalens Aiga S36342/2007


Klick here to read an english summary

 

"Scott" är av rasen Finsk Spets, en "ny" ras för oss. I våran flock har vi känt saknad efter fågeljakt tillsammans med hund och valet föll då på denna ras. Scott är en mycket trevlig hane som är tillgänglig, miljötrygg och har mycket stor jaktlust. Han har också enligt oss ett tilltalande yttre.

 

Han är från Knakadalens Kennel utanför Örnsköldsvik, tack Jan-Gunnar och Annika att vi fick möjligheten att leva tillsammans med Scott. Båda hans föräldrar är dubbelchampion SE JCH och SE UCH.

 

Scott's injagning under hösten 2012 gick riktigt bra om man tänker på att det var ett år då fågeltillgången var mycket begränsad. Scott visade tidigt sin förmåga och husse fick glädjen av att skjuta fågel efter mycket fina arbeten. Han är en jätte trevlig jaktkamrat som vi njuter av att dela jaktturer med. Han är duktig i att finna fågel och arbeta med dem... dåliga avslut beror oftast på andra faktorer än Scott's arbete. Vi hoppas kunna starta honom på jaktprov.

Här hemma är det en underbar hund att dela vardagen med och han ger oss så mycket att vara glada över. En hane som man verkligen är tacksam över att få äga och som deltar och följer med på det mesta vi gör.

Blandade bilder på Leo i vardagen finns via länken ovan, "Bilder på Scott»" och ett urplock av bilder från olika jakttillfällen finns i den övre menyraden via länken "JAKT".

 


Första fågeln för Scott, efter ett underbart arbete.

 

Sommaren 2013

 

Scott 3-år

 

"Scott" is a Finnish Spits male born 2011. His our newest supplemention in our dog pack. A "new" breed for us, we have felt a longing for bird hunting with dog, and the choice fell on the breed.

Scott will be our of the good age for hunting in the fall, so with him we have an exciting time ahead.