NOVA

 

Kallas: NOVA

Heter: Zitagårdens Lissi

Regnr: S45003/2007

Född: 2007-05-25

Far: SE UCH SE JCH SANDÅSBERGETS EETU S37561/2000A

Mor: LOBRÄNNAS GRYNET S33922/2003A 


Klick here to read an english summary

"Nova" var en Finsk Stövar tik, som blev 6 år, i juli 2013 fick vi ta det tunga beslutet om att låta henne resa vidare till Regnbågslandet.

En hund som gav oss många stunder av glädje både i skogen och vardagen. En stor glädje i vårat liv var att en härligt höstmorgon få njuta av tonerna till hennes drev. Nästan varje släpp fick hon upp och drev hare, hennes förmåga att höras i skogen var fantastisk och man skulle gott kunna tro att det var en stövarhane som drev.

Hon var en mycket vacker stövartik i våra ögon, med bra storlek och vacker teckning. Hon placerade sig i utställningssammanhang bra och blev bla BIM på SKK's utställning i Sjulnäs 2009.

Hade den stora oturen att 2 gånger bli ormbiten och reagerade mycket kraftigt på det, den andra gången hon blev ormbiten så såg det ett tag riktigt illa ut. Hon fick tillbringa en tid på djursjukhus och det tog lång tid innan hon återhämtat sig. Hon blev därför inte meriterad i den utsträckning som vi hade planerat, då hon fick vissa kvartstående problem efter det andra ormbettet.

Här på gården så var hon en trevlig familjemedlem som gärna deltog i det mesta vi gjorde. En hund som hos oss lämnat ett stor tomrum och vi kommer ömt att vårda minnet av henne.

 

"Nova" was a Finnish Hound,We used her for hunting hare and otherwise she was a nice flock member and she gladly participated in most of our daily activities. She has left us in great grief and loss