Kallas: LINA

Heter: Hux Flux Karolina Korall

Regnr: S12284/2008

Född: 2007-12-05

Far: NO UCH SE UCH CIRKUS LET IT BE S20935/2006 

Mor: NORD UCH SE UCH FI J(G)CH HUX FLUX IRIS ISKRISTALL S17399/2006 


Klick here to read an english summary

"Lina" är en Border Terrier tik som vi hämtade hem första helgen i februari 2008.

Hon kommer från Kennel Hux Flux i Kil.

Hennes mor är en jätte trevlig och härlig tik som kallas "Iris" och som är NORDUCH, SUCH, FinJ(g)CH samt godkänd i grytkaraktärsprov, godkänd i anlagsklass viltspår. Dessa titlar redan vid drygt 2-års ålder. Korall-kullen i övrigt har många fina resultat inom utställning och inom gryt kommer det säkert fina resultat för Linas kullsyskon.

Samma helg vi hämtade henne så fick hennes far "Fabian" sitt Norska Utställningschampionat och hösten 2009 fick han sista Certet för att få titeln Svensk Utställningschampion.

Lina är en snygg, frisk och duktig tik, med mycket bra storlek, fulltandad med korrekt bett. Hon är en riktig goding, en mycket trevlig tik, oemotståndlig och en riktig ädelsten! Deltar med glädje i vardagen och hon har en stor omsorg över våra övriga hundars välbefinnande.

Har ställts i valpklass och blivit BIR och BIS 2:a valp 6-9 månader på Terrierklubbens utställning. Hittills har hon på utställning tilldelats bl a CACIB, Cert, CK, Cert och R-Cacib, BIM och Bästa Tik placeringar.

Inom gryt så är hon godkänd grytapportör och har godkänt prov i anlagsklass viltspår.

I jakt så har hon använts mest som kortdrivare och har ett bra sök, hon är den som söker ut längst av våra borderterrier och är skalldrivande ovan jord. Hennes jaktlust är stor och hon har en enorm energi och uthållighet när hon jagar, hon undersöker gärna gryt som vi hittar i naturen men har tyvärr inte ännu haft så många tillfällen till naturjakt i gryt.

Vi har även haft glädjen att använda henne för avel. Där hon visat en beundransvärd förmåga att vårda och fostra valpar. Hon är en tik som i yttersta nödfall lämnar valparna och så har hon varit fram till leverans. Så den enda nackdelen är att hon därigenom inte avvant dem utan njutit i fulla drag tillsammans med dem.

Lina bor nu mera med Rolf och Maritza i Frözeke i Småland. Där får hon all den omvårdnad, kärlek och livskvalité som vi önskar henne. Här är hon mycket smärtsamt saknad och vetskapen om hennes liv med Rolf och Maritza gör att det är en viss lättnad i sorgen.

 

Lina 20-månader och har nyligen erövrat sig första cert.

 

"Lina" is a Borderterrier bitch born in december 2007. Breed by Kennel Hux Flux in Kil.

Her mother is a very nice and lovely bitch, called "Iris" with the titles NORD UCH, SE UCH, FI J(g)CH and approved ability trial for working and tracking, all this was acccomplished when Iris was around two years old. In Lina's litter many of her siblings has accomplished fine results in both shows and working trials.

Her father, "Fabian" has the titles NO UCH and SE UCH.

Lina is a good-looking, healthy and capable bitch. She's a real peach, very pleasant, irresistible and a real jewel...

In dog shows she has CC, CK and BB placement. In working trial she has passed fetcher trial.

We also had the pleasure of using her for breeding. There, she showed an admirable ability to nurture and raise puppies.