Kallas: LEO

Heter: NO SE UCH Tisalia Ck One

Regnr: S59019/2006

dd: 2006-08-20

Far:  J NORD JV-04 NORD UCH SE V-09 SE VCH Gibas Earl Grey De Lux S60158/2002003 

Mor: Tisalia She's All That S60831/2001 


Klick here to read an english summary

 

"Leo" är en Border Terrier hane som är född 2006. En kille att bli förälskad i, då han verkligen har ett ödmjukt sätt och finner sig i de flesta situationer. Han är så trevlig att umgås och arbeta med, han har en stor aptit på livet och tar för sig av det på ett trevligt sätt.

 

Denna kille står matte väldigt nära, dels för hans underbara personlighet men även de tråkiga omständigheter som inträffade hösten 2006, har nog bidragit till att det har utvecklats speciella band mellan han och matte. Hösten 2006 smet  våran andra Border Terrier hane "Roy"  på en liten runda som han aldrig återvände från.

 

Han kommer från Kennel Tisalia och kom upp till oss i november 2006. Hans far är Gibas Earl Grey De Lux, "Diezel". En mycket välmeriterad hane som det är jätte trevligt att ha en kille efter.

Han är Svensk och Norsk utställningschampion och har CACIB, så exteriört är han godkänd. Har bland annat blivit BIR för borderterrier uppfödaren och utställningsdomaren Tinna Grubbe, Kennel Borderhouse Danmark. I gryt så är han godkänd apportör och i viltspår har han gk anlagsklass.

Det är en hane som verkligen berikat vårat liv, både i vardag som jaktsammanhang. Tidigt visade han sin jaktförmåga och han var bara drygt 1 år när husse fick skjuta första haren för honom. Ett drevarbete som vi verkligen imponerades av. Efter det så har han leverat många lyckade jaktarbeten med oss, mesta dels ovan jord som kortdrivare och även med ett stort intresse för att finna och arbeta med älg. Han arbetar med självständighet och uthållighet, under drev så har han ett hörbart skall. I sitt arbete under jord så är han mycket förståndig och arbetar med auktoritet i sitt möte med de djur som ligger i gryt. Även vid eftersök på vilt är det en hund som arbetar mycket bra och metodiskt och han har där igenom gett oss möjlighet till lyckade avslut. Han har godkänt grytapporteringsprov och anlagsklass viltspår.

Det finns valpar efter Leo som även de uppfyllt våra förväntningar, friska och korrekta hundar som har en härlig mentalitet och jakt-/arbetsförmåga, meriterade inom jakt, lydnad och utställning med utställningschampionat och cert. Han har 24 avkommor och de noteringar som är gjorda vid valpbesiktning är, en med ett knapp hörbart blåsljud som friskförklarades med ultraljud vid 5 månader, en med knycksvans och en med en kula som finns men vid 7 veckor inte var på plats. Våran Pine Spits Carizma - Moly är en av Leo's avkommor.

Blandade bilder på Leo i vardagen finns via länken ovan, "Bilder på Leo" och ett urplock av bilder från olika jakttillfällen finns i den övre menyraden via länken "JAKT".

 

Leo 2 år

Leo 7 år

 

 

 

"Leo" is a Borderterrier male born 2006. This guy i easy to get in love with when he has a humle way and is comfortable in most situations. He is realy pleasant to spend time and work with, he has a great zest for life.

This guy is very special for Liz, partly due to his wonderful personality but also because in the autumn 2006 we lost an other Borderterrier male, "Roy". "Roy" ran away and never returned. We bought Leo and the ties between he and Liz are realy special.

He is showed with good results, he is Norweigan and Swedish Show Champion and he also has 2 CACIB in Sweden. In working tests he has passed the fetcher trial. In practical hunt i is barking during drive and he seeks very good, in our oppinion he is an excellent huntingdog...