21:a Oktober 2010:


Förra helgen jagades det under lördagen och då beslutades det även att jakten för detta år skulle avslutas. Jakt dagarna har varit mycket trevliga och vissa dagar har det observerats många älgar och spänningen har varit stor. Under årets älgjakt har "Frippe" varit en stor resurs och bidragit till många spännande pass i skogen och att vi har kött i frysen.

För Liz så är det första hösten som hon suttit på pass i "skarpt" läge, det har naturligtvis varit en underbar upplevelse att kunna delta några av höstens älgjakt dagar. Liz tackar alla som på olika sätt gjort denna älgjakts höst till en bra start för framtiden.

 

5:e Oktober 2010:


Under förra helgen jagades det bara under lördagen. Tyvärr så blev det ingen älgkontakt denna dag. Nu är det uppehåll till den 16:e oktober och både jägare och "Frippe" har nu paus från denna typ av jakt. Vi är så tacksam över att "Frippe" funnits med denna höst, vi vet ju hur fort det förändras och en jakthund inte längre finns kvar...

 

25:e September 2010:


Förra helgen så var det premiär för Liz att delta i älgjakten med eget vapen. Vilket var jätte roligt och ibland riktigt spännande... på söndagen så kom ko och kalv förbi på nära håll nära hennes pass och då ökade pulsen med ett antal slag... men de lever vidare då det inte skulle skjutas ko eller kalv denna dag.

Det blev ju däremot skjutet en kalv under lördagen och då Liz satt på pass i närheten av jaktstugan så fick hon uppdraget att hämta och köra fram kalven med 4-hjulingen till slakthuset... Under denna dag så var Lina med matte på älgjakt och åkte naturligtvis med när kalven skulle hämtas... Lina ansåg sen hon "hittat" en älg i skogen att den var hennes, resan hem så hade hon mera koll att vagnen fanns med än att som vanligt hålla utkik framåt... Tur att "Frippe" är en super kille som gärna lät Lina hållas vid jaktstugan, för det var ju b la "Frippes" förtjänst att jaktlyckan blev god. Skytten var Tore.

 

(Mobilkamera, fotograf: Johan Granström)

"Frippe" och skytten Tore

 

Idag så har det inte varit kontakt med älgar i de områden som jagats... tyvärr. Däremot så har det varit en vacker höstdag och bara det har ju ett värde...

 

 

17:e September 2010:


Igår så föll första älgen för jaktlaget... här ser vi hur man med fördel kan bada en älghund, i detta fall "Frippe"...

(Mobilkamera)

 

... eller blir det en ren älg? Vidare transport till jaktstugan och slakthuset.

(Mobilkamera)

 

(Mobilkamera)

 

 

13:e September 2010:


Idag har det verkligen varit älg aktivitet i jaktskogen men då det var få som jagade kan en bidragande orsak till att inget blev skjutet, vara att det fanns för få skyttar...

"Frippe" har åter igen arbetat bra och haft igång älgar, som tyvärr gick över på "fel" mark... Vi hoppas att älgarna kan tänka sig att återvända.


"Frippe"

(Bild från 2009)

 

11:e & 12:e September 2010:


Första dagen på årets älgjakt och även Ingemars födelsedag...

Denna dag så träffades jaktlaget tidigt för att börja jaga, detta år så började jakten lördagen i stället för på måndagen. Första dagen är ju speciell, förväntningarna inför jakten och att åter igen samlas mm.

Redan första svepet så fick "Frippe" igång älgar och direkt höjdes puls och aktivitet... men det visade sig att vara ko med kalv och dessa skulle få leva. Men visst var det njutbart att dagen fick så bra start.

Tyvärr så är det ju en hund mindre i år, vi saknar Zeb massor när han inte finns här med oss... vilket dessutom också innebär att det blir vissa svep utan hund...

Zeb

Resten av lördagen och även idag så har det tyvärr inte blivit någon älg... dessutom så blev det regn idag och jakten avslutades tidigare.