25:e November 2009:


Årets älgjakt lider mot sitt slut, jaktlaget har träffats många gånger under hösten och haft många trevliga stunder. Tyvärr så var inte tillgången på skjutbara älgar i den utsträckning som önskats...

Hundarna har under hösten gjort många bra arbeten men det är ju inte alltid att det räcker. Som det verkar nu så får hundarna ladda inför nästa års jakt.

Förra helgen så blev det nya kunskaper i jaktlaget. Kunskapshungern var många gånger större än hungern efter mat. Detta berodde på att båda hundarna var utrustade med Garmin Astro pejlar och handenheterna skulle ställas in så att hundarna syntes. Skratten var många och mat glömdes bort, brändes vid osv... Tillslut så fungerade allt till belåtenhet och det är numera mycket mera detaljrik information om hundarna arbete via jaktradion. Tänk vilken grej!

Blir det inga förändringar angående älgjakten så kommer inget nytt på denna sida!

Vi avslutar med ett TACK till Erik och "Frippe" som detta år sett till att vi får smaka älgkött.

 

28:e September 2009:


I lördags började jakt dagen riktigt lovande, när jägarna åkte till jaktstugan så sågs både tjur och kviga. Svepen på förmiddagen var mycket spännande då även fler älgar än morgonens observerades. Zeb drog iväg med en fin skoveltjur!!! Det finns faktiskt såna här i Tallnäs. Så ett tag fanns förhoppningar om ett riktigt fint slakt... men den lever förmodligen än och för Zeb's del så kom han tillbaka med en tass som var lite uppskuren, inget allvarligt men tillräckligt för att han fick en hemma dag igår.

Söndagen var blåsig som lördagen, men idag blev det skjutit en liten tjur, även denna gång har vi anledning att gratulera Erik. Tur att någon ordnar så att vi får lite kött för vintern...

 

 

 

 

19:e September 2009:


Älgjakten går som vanligt, många timmar ute, trevligt sällskap, duktiga hundar, god mat... men inget mera skjutet! Var är älgarna som vi tänkte skjuta? Kor med kalv finns, men dessa kan ju få leva vidare för framtidens älgar... Nåja, lite bilder från den trevliga och gemytliga samvaron kommer i alla fall...

Vi hade sällskap på morgonens första pass...

 

Mysigt och värmande.

 

 

 

 

 

12:e September 2009:


Idag så var vädret strålande och jaktlaget träffades på morgonen efter "Ellevare vägen", där vi möttes av en stor, varm och gemytlig eld.

Självklart så dracks det kaffe och dagens jaktplaner pratades igenom...

 

Johan anslöt idag, solbrun och nyss hemkommen från sin bröllops resa...

 

Om bilderna upplevs "lite" oskarpa så beror det på att enda kameran som var med idag var mobilkameran....

 

 

Efter kaffet så åkte vi ut till vårat pass, det är verkligen trevligt att sitta på pass och möta dagen. Sen så är det ju spännande att vänta för att höra om något djur kommer igång. Visst kom det igång älg, men tyvärr så var det ko som förmodligen även hade sällskap av sin kalv. Så efter morgonsvepet så bar det av till jaktstugan för att stycka upp och ta reda på älgen som sköts tidigare i veckan. I morgon får det gärna vara lika bra väder och om man önskar något i övrigt så är det naturligtvis att laget skjuter en älg.

 

10:e September 2009:


Igår på morgonen hade laget kontakt med kviga, hon fick leva vidare, så hunden kallades av ståndet, sen så blev det inte mer älgkontakt igår. Det blev bara halv jakt dag, vi lunch så var vädret så uruselt att jakten avslutades för dagen... Det stormiga vädret innebar att vi blev utan ström i flera timmar igår eftermiddag och allt löst på gården fick vi skyndsamt plocka ihop, annars hade det med största sannolikhet varit "borta med vinden"

Idag så har två kor och två kalvar varit synliga... och dessa lever vidare! Zeb har tyvärr skadat sig i bakbenet och kommer att få vila tills vi ser att han kan belasta benet utan att halta. Det verkar vara en sträckning som uppkom i samband med att han hoppade av från timmervagnen (till lika transportvagn). Ikväll så verkar han rätt så okej och vi tror att han snart är tillbaka i jakten.

 

8:e September 2009:


Vi höll tummarna och idag så gav det utdelning, en liten fin tjur fälldes efter ett mycket fint arbete av "Frippe". Lite bilder från dagens lyckade älgjakt...

"Frippe", som med ett jättebra arbete till sammans med...

... husse och skytt Erik, såg till att första älgen föll.

 

Lina gör en liten "besiktning" av älgen... har ju tidigare bara hitta klövarna i skogen...

... men nu vet hon att klövarna även kan bära på en kropp!

 

 

Älgen flås och ska hängas upp

Tore, Ingemar, Fredrik

... & Stellan

 

 

7:e September 2009:


Idag var det premiär för älgjakten 2009, vädret på morgonen var väl inte det bästa... regn! Fram på dagen så kom äntligen lite sol och mycket bättre väder. Här ska vi försöka uppdatera med hur jakten går för Pjesker-Granuddens jaktlag, det blir kanske inte uppdatering varje dag...

På morgonen innan samling i jaktstugan hade det synts älg på markerna och förhoppningen var stor att något skulle hända... första svepet gav ingenting och nästa gång så var det Zeb som skulle släppas. Han fick rätt snart fatt på älg men åter igen så bar det av på andra jaktmarker och där blev han kvar till i kväll. Han gjorde ett bra arbete, men det skulle vara så kul om det varit kvar på markerna. Så tyvärr, så blev det inget skjutet idag. Kanske Zeb behöver se en karta över jaktområdet??? Fast det är nog så att killen vet var han ska bege sig för att hitta älg, han har ju varit på detta område andra år.

Nu håller vi tummarna för morgondagen!