Heter: Diva

Regnr: SE19331/2014

Född: 2014-03-12

Far: RR  SE UCH Lostupets Samson S29041/2008

Mor:  SE JCH Samsagårdens Zara S53289/2007


Klick here to read an english summary

Diva blev en del av vår liv som tre-åring. Under påskhelgen 2017 kom hon då hennes dåvarande ägare blivit tvungna att hitta henne ett nytt hem.

När vi fick förfrågan var vårt svar i stor sett självklart ja, för Diva är en tik som tidigare träffat och även med hennes tidigare ägare satt oss på intresselista för valp efter henne.

En härlig tik som vi redan nu haft så många stunder av glädje med. Första Smålandsstövaren för oss, tidigare har det varit hamiltonstövare och finsk stövare, och vi är mycket glada över denna möjlighet att äga en Smålandsstövare. Hon hade mycket lätt att acklimatisera sig i vår flock och har snabb även lärt sig dom önskemål vi har gällande regler och förhållningssätt. Sen så har hon en mycket stor vilja och lust till lydnadsarbete med oss, mer än vad vi mött i tidigare stövare som vi ägt. Hennes vilja och föremålsintresse gör att det är lätt att träna annan lydnad med henne, superkul.

Hösten ser vi nu fram emot med en stor förväntan över vad hon kan leverera i jaktskogen.

Hon är utställd med VG och vi känner att det finns potential att ställa henne mer gånger. Fin kritik har hon, men vi ska försöka att putsa på det där lilla extra i ringen.

Husse hoppas även hinna med jaktprovsstart med henne under hösten.

Vi känner en stor tacksamhet över att vi fick förfrågan och förtroendet av hennes tidigare ägare att överta henne.

 

"Diva" is a Swedish scenthound and she came to us when she was 3 years old. We are looking forward to share the hunting-season with her.