Kallas: ALLIZ

Heter: Pine Spits Alliz

Regnr: SE12252/2010

Född: 2009-12-21

Far: J SE UCH En*Båårdiz Gimmli S51956/2006

Mor:  Hux Flux Karolina Korall S12284/2008


Klick here to read an english summary

"Alliz" har vi behållit från våran Lina's första kull. I kullen blev det sex valpar fördelade på två hanar och fyra tikar. Läs mer om denna kull»

Hennes far är J SE UCH En'Båådiz Gimmli, "Nizze", en super trevlig kille som ägs av Kennel En'Båårdiz. "Nizze" är Svensk utställningschampion och har två godkända prov i konstgryt (sprängare), har med andra ord inte långt till jaktchampionat.

Hennes mor Lina kan ni läsa mer om här, Hux Flux Karolina Korall»

Alliz har utvecklas till duktig jakthund som även håller måttet vad gäller utseende. Hon är en tjej med mycket fart och livs energi som har en härlig förmåga att koppla av. En hund som för oss verkligen representerar balansen i en borderterriers härliga temperament och livsinställning.

Som valp erövrade 3 stycken BIR-valp och som vuxen har hon fått CK, CERT (Sverige och Norge), CACIB (Sverige o Norge) BIM placeringar o BT-placeringar på utställningar.

Jaktligt så är hon en hund som har en stor uthållighet och jaktlust vilket gör att hon många gånger får kontakt med vilt ovan jord, hon är mycket duktig på att söka av och finna vilt själv, hon driver med skall. I kontakt med räv har hon visat oss att hon besitter både mod och jaktlust. Dessutom är hon väldigt kontaktbar under jakt, så det är en hund som det är lätt att samarbeta med och en härlig jaktkamrat som förgyller stunderna i jaktskogen.

Blandade bilder på Alliz i vardagen finns via länken ovan, "Bilder på Alliz»" och ett urplock av bilder från olika jakttillfällen finns i den övre menyraden via länken "JAKT".

 

 


Alliz 10 veckor


Alliz 4 månader


Alliz 3,5 år


Alliz 5 år

 

 

We kept "Alliz" from Lina's is a first litter. In this litter six puppies was born, two males and four bitches. Read more about this litter»

Her father is J SE UCH En'Båådiz Gimmli, "Nizze", a very pleasant guy owned by Kennel En'Båårdiz. "Nizze" is Swedish Show Champion and two passed workingtrials, so his not far from a working Championtitle.

Read more about mother "Lina",  Hux Flux Karolina Korall»

We are hoping that she will grove up to be a capable hunting dog and also a good looking Borderterrier. This young girl is temperamental with a lively personality.

During the summer 2010 she got 3 BOB-puppy. This year she's got Ck, Cert (NO), Cacib (NO), BOS and BB-placement.